Украински военни ще започнат обучение с ракетната система Пейтриът/Patriot в Съединените

...
Украински военни ще започнат обучение с ракетната система Пейтриът/Patriot в Съединените
Коментари Харесай

Украинците започват да се обучават на Пейтриът

Украински военни ще стартират образование с ракетната система " Пейтриът " /Patriot в Съединените щати идната седмица, оповестява CNN, като се базира на двама висши чиновници, осведомени с въпроса.

Според източниците програмата ще се организира във  " Форт Сил " в Оклахома. Там Съединени американски щати организират лично образование за употреба и поддръжка на модерната система за противовъздушна защита. Форт Сил е едно от четирите места за главно образование на Сухопътните войски и за полева подготовка на артилерията. Обучението на украинците за работа със комплицираната система се чака да отнеме " няколко месеца ", съобщи Лора Купър, заместник-помощник-секретар на защитата за Русия, Украйна и Евразия, само че отхвърли да уточни съответни периоди.

Съединени американски щати оповестиха, че изпращат на Украйна ракетната система Patriot в края на декември, когато президентът на страната Володомир Зеленски посети Вашингтон и се срещна с президента Джо Байдън. Преди това почитан чиновник на администрацията съобщи пред CNN, че " действителността на протичащото се " в Украйна в последна сметка ги е предиздвикала да дават системата, откакто месеци наред настояването беше отхвърляно.

Съединени американски щати дават една батарея Patriot, която включва съоръжение за генериране на сила, компютри, система за надзор на бойните дейности и до осем пускови установки. Батерията се обслужва от към 90 бойци и образованието за работа с нея лишава месеци.

Въпреки че Patriot като цяло се преглежда като една от най-модерните и ефикасни системи за противовъздушна защита, експертите предизвестяват, че тя " не трансформира разпоредбите на играта "  поради ограничавания си обсег и времето, което ще е належащо на украинците, с цел да могат да я употребяват.

Въпреки това, след новината, че Украйна скоро ще разполага със лична система, съветски публични лица предупредиха за " непредвидими последствия " в следващата опасност от ескалация.

Днес Николай Патрушев, секретар на съветския Съвет за сигурност и един от най-близките съдружници на президента Владимир Путин, съобщи в изявление, че Москва сега води борба с водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО и обоснова войната в Украйна като на екзистенциална борба с нападателния и нахален Запад, който се пробва да заличи Русия от политическата карта на света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР